De ongemakken van een hardloper

Vorige week schreef ik al over mijn avontuur in Eindhoven. Het was een erg mooi avontuur waar ik met veel plezier aan terug denk. Toch heb ik er ook een nare gedachte aan overgehouden.

Tijdens het lopen had ik het idee dat ik met een bloedende teen liep. Na afloop bleek het geen bloedende teen te zijn maar een grote blaar die zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van mijn tweede teen zat inclusief onder mijn nagel. Ik wist meteen dat dit niet de volgende dag over zou zijn. Vaker heb ik hardlopers horen klagen over loslatende teennagels, maar zelf heb ik hier nog nooit eerder last van gehad en dacht ik daarbij ook meer aan de marathonafstanden. Blaren wel, maar dan op mijn hakken of op de bal van mijn voet. Niet over, op en onder mijn teen.

‘S-avonds bij thuiskomst direct in een bad met soda en de volgende ochtend meteen nog een keer. Het leek erop dat mijn nagel los zat maar dat kan ik nu na 1,5 week nog steeds niet bevestigen noch ontkennen. Wel is het vocht er volledig uit en zijn alleen de randen van de blaar nog zichtbaar. Mijn nagel blijft pijnlijk en daarom loop ik al een week met een soort van condoom over mijn teen. Dit ter bescherming van mijn nagel, want snelle genezing is voor mij wel wenselijk.

Waarom? Omdat ik inmiddels aan het genieten ben van een heerlijke citytrip in de Spaanse zon van Valencia. Daar gaat de komende dagen natuurlijk veel gewandeld worden, want ik wil graag alle hot spots bezoeken. En hardlopen? Ja dat doen we hier ook. De planning is morgen de drooggelegde rivierbedding hardlopend te verkennen en dan kunnen we meteen onze startnummers ophalen. Want ja, zondag lopen we ook hier weer een halve marathon…

[blog gride=“9”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.