Genieten met een hoofdletter G

Zelden heb ik zo genoten van een loop als vandaag. Werkelijk alle omstandigheden waren ideaal, zodra de zon op kwam gaf deze een heerlijke warmte af. De vergezichten waren prachtig en alles voelde goed aan. Mijn buurman had een mooie route bedacht langs de IJssel naar de Maas en zo naar de Coolsingel. Want er stond voor vandaag 25 kilometer op het programma, iets wat ik al zeker een half jaar niet meer had gelopen. Dan is het wel fijn als je kan genieten van de omgeving.

Dat ik daarvoor wel om 06:00 mijn wekker moest zetten op mijn vrije zondag nam ik op de koop toe. Ik had afgesproken dat we om 08:00 zouden vertrekken. Toen ik dit afsprak was ik alleen vergeten dat we dit weekend op vakantie in eigen stad zouden zijn. Daarom extra vroeg de wekker om terug naar ons eigen huis te gaan, in de uithoek van de stad. Hoewel ik gewoon in Rotterdam was stapte ik in de auto met een laagje sneeuw en kwam ik aan met alleen een paar plassen water. Er was geen sneeuw te zien.

Toen we vertrokken was het nog donker, maar het was ook mooi om te zien hoe snel het dan lichter wordt. Wel was het op sommige stukken goed glad. Ikzelf had deze route nog nooit gelopen en het was echt genieten van de omgeving. Daarnaast leek ik aardig op mijn spreekstoel te zitten. De kilometers vlogen voorbij. Ik had eerder het idee dat ik ergens in de polder liep dan dat ik van Rotterdam naar Rotterdam liep. Want de huisjes aan de IJssel leken eerder op kleine dorpjes dan op delen van Capelle. Het was zelfs zo genieten dat ik er niet eens aan gedacht heb om onderweg een foto te maken.

Bij de Maasboulevard kwam ik tot de conclusie dat ik flink aan het doorlopen was. Veel harder dan dat ik had verwacht en bij thuiskomst bleek dat de laatste 2 kilometer ook nog de snelste kilometers waren was dan ook een aangename verassing. Het zal vast de koffie zijn geweest die we onszelf als doel hadden gesteld. Het geeft in ieder geval hoop voor de rest van het seizoen en ik denk dat ik mag concluderen dat ik na een periode van blessure en weinig lopen weer back on track ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.