Hoeveel laagjes kan je aan?

Ik kan best zeggen dat ik een tijd uit de running ben geweest. En het voelt heerlijk om weer aan de slag te zijn. M’n trainingen weer netjes af te werken en me in het zweet te werken. Alleen heb ik het idee dat ik me af en toe wel onnodig in het zweet werk.

Ik kan namelijk best een koukleum zijn. En zeker in deze periode wanneer het altijd koud is als je naar buiten stapt heb ik er moeite mee om de juiste kleding uit te zoeken. Iets waar ik voor mijn gevoel nog niet eerder zulke problemen mee heb gehad.

Ik weet niet of het komt doordat we nu door Corona veel minder naar buiten gaan, doordat ik nu niet “meegegroeid” ben met het weer of omdat ik er een tijdje uit ben geweest. Maar ik betrap me er op structureel verkeerd gekleed te zijn als ik ga lopen. Beter gezegd: ik heb structureel teveel aan waardoor ik me alleen daardoor al in het zweet werk.

Deze tijd van het jaar vind ik heerlijk om in te lopen, zolang het maar droog blijft. En ik heb altijd goed geluisterd naar het laagjes principe. Gelukkig kan ik daardoor onderweg vaak alsnog iets uit doen, maar een shirt om m’n heupen gebonden is niet de ideale hardloopgear. Daarom wacht ik daar meestal mee totdat ik het gevoel heb dat ik op ontploffen sta en het dus eigenlijk al aan de late kant is. Wat kleding betreft is lopen in de zomer een stuk makkelijker.

Aangezien ik een halve kast heb met alleen maar hardloopkleding kan ik niet zeggen dat het aan de spullen ligt. En zoals gezegd ik heb niet het idee dat dit andere jaren zo gespeeld heeft, maar dit jaar vind ik het lastig. Gelukkig maakt het mijn plezier in lopen er niet minder om, het is alleen een extra hindernis erbij.

En dan heb je nog van die dagen dat de temperatuur op zich wel meevalt maar er zoveel wind en regen is dat het alsnog lastig is om de juiste kleding uit te zoeken. Of het waait zo hard dat ik mijn training nog een dagje uitstel. Dat doe ik vandaag. Deze zondagochtend een keer geen hardlopen voor mij maar meedoen met de spelletjes van de kleine man. Morgenochtend als de wind wat meer is gaan liggen haal ik mijn kilometers wel weer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.