Keep on dreaming

2020 is het jaar van de plannen die in de prullenbak belande. Voor mij waren dat de Roparun en de New York Marathon. Naast alle concerten die ik eindelijk weer eens in 2020 zou gaan bezoeken Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor mij, maar voor iedereen.

Hoe moeilijk het soms ook is om weer een plan te zien sneuvelen, toch is het feit dat ik niet de enige ben een steun voor mij. En daarom durf ik ook te blijven dromen. Want ooit kunnen we weer aan de startlijn verschijnen, concerten bezoeken of gewoon lekker met vrienden naar de kroeg.

En doordat ik toch blijf dromen en wel heel erg graag doelen stel in mijn leven. Ik leef namelijk op lijstjes waar ik met liefde en plezier dingen vanaf streep. Daarom schreef ik me in voor de loterij van de Berlijn Marathon, de sixstars is namelijk ook zo’n lijstje wat steeds weer in mijn gedachte opduikt. Mijn originele plan was 2020 New York, 2021 London en Berlijn en 2022 Tokyo proberen.

New York 2020 ging niet door, maar ergens vind ik New York 2021 ook nog een enge gedachte of dat doorgaat of niet. Reizen naar Berlijn zie ik sneller doorgaan dan reizen naar Amerika. En daarom dacht ik wie niet waagt wie niet wint. Hoogstwaarschijnlijk word ik toch niet ingeloot en in het “ergste” geval loop ik in 5 weken Berlijn en New York. Dan loop ik Berlijn op snelheid en geniet ik in New York van de bruggen. Dus zo gedacht zo gedaan. En natuurlijk schrijf ik mij niet alleen in, maar Jochem wordt ook meteen ingeschreven. Misschien heeft een van ons twee wel geluk en daarom voor de zekerheid ook maar meteen een hotel geboekt.

Na het luisteren van de podcast Suzy Q&A hoorde ik dat Susan Krumins een boek heeft geschreven. Dat ze een hardwerkende doelenjager is en dat dat verklaarbaar is door haar lijstjes. Deze opmerking maakte me nieuwsgierig. En toen ik hoorde dat het een soort werkboek is voor de hardloper om gedurende het jaar opmerkingen te plaatsen en lijstjes te maken wist ik het zeker dit boek moet ik hebben.

Enigszins teleurgesteld dat PostNL het nu wel erg druk heeft. Hierdoor zag ik iedere dag in de app dat het boek bezorgd zou worden, maar aan het einde van de dag was de bezorging weer netjes opgeschoven naar de volgende dag. Voor iemand die het geduld van een vierjarige heeft is dat best lastig, maar ook ik weet dat er nog altijd ergere dingen zijn. Op woensdag 16 december kwam daar de loting van de Berlijn marathon nog bij. Althans vanaf 16 december en dat woordje vanaf is voor mij natuurlijk iets wat liever niet in mijn woordenboek voorkomt. Zeg gewoon op welke dag je iets bekend maakt. Nu moet ik deze dag en iedere 5 minuten mijn mailbox en mijn brievenbus checken…

Gelukkig komt de post meestal best op tijd en toen ik tijdens een videocall een harde BAF hoorde wist ik genoeg. Het boek is in ieder geval binnen, het boek met de titel “Dreams”. Mag ik vandaag verder dromen en de marathon van Berlijn toevoegen aan mijn to do list voor 2021? Maar eerst het lijstje afvinken om te kijken welke type loper ik ben, want daar ben ik dan wel heel nieuwsgierig naar. Geen hardwerkende dromenjager, maar dat had ik ook niet verwacht. Wel de leergierige professor, omdat ik met statistieken en grafieken alles analyseer.

Inmiddels was de avond aangebroken en begon ik op Instagram steeds meer te lezen dat mensen in of uitgeloot waren. Daarom nog even snel m’n mail checken. Niks in mijn postvak en ook niks in mijn spam. Maar wacht nu staat er een (1) bij Postvak In. Zou het, zou het? Ja hoor het is van SCC Events maar uit het onderwerp kan ik geen uitslag opmaken. Dus snel openen en het enige dat ik lees is: “You Made it! De rest van de mail sloeg ik voor het gemak over, nee eerst Jochem bellen.

De eerste woorden die ik zei waren: “Het maakt me niet uit wat jouw uitslag is, maar ik ben ingeloot! Vet hé!” Ook niet zo heel aardig van me, maar wel enthousiast. Jochem trok daaruit meteen de conclusie dat hij niet ingeloot was, maar hij zou me aan de kant wel komen aanmoedigen. Aardig wat later belde Jochem mij terug: “Ik mag met je meelopen”. Nou toen konden wij allebei onze blijdschap niet op. We schrijven ons één keer in voor de loting met het idee van het zal toch wel niet lukken, maar dan zijn we gewoon allebei ingeloot.

En des te meer reden om te genieten van de dromen die je hebt. Want soms heb je geluk en komen dromen gewoon uit. Ik heb er nu voor 2021 drie, namelijk Roparun (rondom Eindhoven), Berlijn en New York. En de weg er naartoe mag ik veel lijstje maken en afstrepen in mijn werkboek: Dreams. 2020 is een jaar om snel te vergeten, 2021 here we come!

Eén gedachte over “Keep on dreaming”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.